Nelayan Tumbuk Muka Lelaki Kacau Isteri


Kangar: Akibat berang, nelayan bertindak menumbuk muka seorang lelaki selepas didapati berdua-duaan dengan isterinya di rumah sewa di sebuah kampung, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Kangar Superintendan Wari Kiew berkata, dalam kejadian 11 malam itu, suspek berusia 26 tahun ternampak sebuah motosikal tidak dikenali diletakkan di hadapan rumahnya sebaik pulang. 

Menurutnya, suspek yang curiga masuk ke dalam rumah dan mendapati seorang lelaki tidak berbaju berada dalam bilik tidur bersama isterinya. 

"Berang dengan kejadian, suspek kemudian meluru ke arah lelaki berkenaan sebelum menumbuk sebanyak dua kali di bahagian muka. 

"Suspek yang masih tidak berpuas hati turut merosakkan motosikal mangsa yang diletakkan di hadapan rumahnya," katanya dalam satu kenyataan, hari ini. 

Katanya, polis yang dimaklumkan kejadian kemudian tiba di lokasi dan menahan suspek untuk siasatan lanjut. 

"Hasil siasatan awal mendapati suspek dan isterinya masih pasangan suami isteri yang sah serta tiada masalah rumah tangga serius, malah tiada sebarang permohonan fasakh, nusyuz mahupun perceraian difailkan di mahkamah syariah. 

"Namun, suspek dipercayai sudah lama mengetahui isterinya mempunyai hubungan sulit dengan mangsa," katanya. 

Katanya, kejadian dipercayai berlaku disebabkan rasa tidak puas hati suspek terhadap mangsa yang dikatakan sering mengganggu rumah tangganya. 

"Suspek direman sehingga Khamis ini untuk siasatan mengikut Seksyen 323 dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan, manakala mangsa juga panggil untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 447 dan Seksyen 498 Kanun Keseksaan," katanya.

Sumber: Harian Metro

Post a Comment

0 Comments