5 Bulan Tak Jumpa, Suami Askar Minta Isteri Lambai Ketika Trak Lalu Kawasan Rumah

Kehidupan sebagai isteri kepada anggota tentera sememangnya tidak semudah yang disangka. banyak pengorbanan harus dilakukan seperti perlu berjauhan dalam tempoh waktu yang lama disebabkan tugas suami kepada negara.

Lama tak berjumpa

Rasa rindu yang bersarang dalam diri memang tidak dapat dinafikan. Jadi, menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @nhfbhj, dia telah memuat naik video melihat suaminya selepas 5 bulan tidak bertemu di tepi jalan.

Suami minta support moral

ont-stretch: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-variant-numeric: inherit; line-height: inherit; margin: 0px 0px 1.25rem; padding: 0px; vertical-align: baseline;">Menurutnya, dia hanya dapat bertemu suami lebih kurang lima saat memandangkan lelaki tersebut bersama anggota-anggota tentera yang lain menaiki trak menuju ke tempat kursus di Melaka.

Perkara itu dilakukan bagi memenuhi permintaan suami yang mahu diberi kata-kata semangat ketika menghubunginya sebelum bertolak ke tempat kursus yang baharu.

Nampak happy betul

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan berasa sebak melihat situasi tersebut.

Ramai juga yang berkongsi kisah yang sama terutamanya isteri-isteri anggota tentera apabila mengakui betapa peritnya menanggung rindu kepada suami namun terpaksa merelakan demi tanggungjawab dan tugas kepada negara.

Ramai yang kongsi kisah sama

Semoga korang terus berbahagia

“Mak kata awal2 rindu, dah 20 tahun tak heran”

Suami mohon doakan urusan mereka dipermudah


Sumber: TikTok @nhfbhj

Post a Comment

0 Comments