Dari Kanak-Kanak Comel, Kini Perubahan ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Lebih Matang & Cantik!

Kuch Kuch Hota Hai antara filem blockbuster Bollywood yang cukup dekat di hati para penonton Malaysia. Tidak keterlaluan kalau dikatakan sampai sekarang pun masih ramai yang mengingati plot cerita dan skrip filem tersebut.

Diterbitkan sekitar tahun 1998, filem yang menampilkan pelakon berbakat India seperti Shah Rukh Khan, Kajol dan Rani Mukherjee ini turut berjaya melonjakkan nama barisan pelakon lain.

Salah seorang daripadanya ialah pelakon cilik waktu itu yang melakonkan watak sebagai Anjali atau anak kepada Shah Rukh Khan yang merupakan pemilik nama Sana Saeed!

23 tahun telah berlalu, pasti ramai peminat filem lagenda ini tertanya-tanya wajah terkini pelakon cilik tersebut. Daripada figura kanak-kanak comel yang begitu menghiburkan, kini ‘Anjali’ berubah menjadi wanita matang dan sek.si.

Dilahirkan pada 22 September 1988, Sana tidak hanya aktif dalam dunia lakonan bahkan turut terlibat dalam bidang pengacaraan dan peragaan.

Difahamkan Sana mempunyai kelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan perdagangan dan menetap di Mumbai, India. Kerjaya seni Sana bermula ketika dia baru berusia 8 tahun dalam filem Kuch Kuch Hota Hai sebelum dia kemudian membintangi filem komedi romantik School of the Year yang memainkan watak dewasa pada tahun 2012.

Selain filem Kuch Kuch Hota Hai, Sana turut pernah berlakon dalam filem Badal dan Har Dil Jo Pyar Karega.

Pada tahun 2013, wanita yang berusia 33 tahun ini mengacarakan MTV Splitsvilla Sexy Sana show. Dari awal pembabitan Sana dalam dunia lakonan, dia tidak pernah mendapat restu daripada bapa tersayang. Namun, ibunya sentiasa di sisi dan menyokong kerjaya seni Sana.

Memetik kenyataan Sana dalam Times of India, “Ibu saya adalah orang pertama yang membawa saya ke dunia lakonan dan dia juga sentiasa ada bersama saya. Bapa pula tidak pernah menyokong keputusan saya untuk menjadi seorang pelakon.”

Bersandarkan bakat dan kecantikan yang dimiliki, Sana turut pernah menerima tawaran dan menandatangani kontrak sebagai model peragaan dengan Benchmark Models.

Menerusi perkongsian Sana di Instagram miliknya, aktres Bollywood ini difahamkan telah berada di Los Angeles.

Sudah 23 tahun, filem ‘Kuch Kuch Hota Hai’ masih jadi pilihan ramai

Filem hindustan paling popular iaitu Kuch Kuch Hota Hai (KKHH) Ia merupakan sebuah filem komedi asmara berbahasa Hindi yang dikeluarkan di India dan United Kingdom pada 16 Oktober 1998.

Walaupun filem tersebut berusia 23 tahun namun ia mempunyai peminatnya tersendiri yang tidak pernah jemu untuk menontonnya berulang kali.

Filem tersebut dibintangi pasangan layar perak yang popular iaitu Shah Rukh Khan dan Kajol manakala Rani Mukerji pula muncul sebagai pelakon pembantu selain penampilan khas Salman Khan.

Antara babak dalam filem tersebut. Foto: Screenshot YouTube

KKHH mengisahkan cinta segitiga antara Rahul Khana (Shah Rukh Khan), Anjali Sharma (Kajol) dan Tina Malhotra (Rani Mukherjee).

Persahabatan Anjali dan Rahul adalah sangat baik sehingga muncul mahasiswi daripada University Oxford yang bernama Tina Malhotra.

Penampilan Tina yang menarik dan feminim sangat berbeza dengan perwatakan Anjali yang sangat kasar.

Kemunculan Tina telah membuatkan persahabatan Anjali dan Rahul tidak lagi seperti dulu.

Akhirnya Anjali membawa diri untuk menyembunyikan perasaannya terhadap Rahul.

Hasil perkahwinan Rahul dan Tina, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama sempena rakan baik mereka iaitu Anjali.

Anjali yang berumur lapan tahun telah membaca satu surat daripada ibunya supaya menyatukan kembali Anjali (Kajol) dan bapanya, Rahul.

Pelbagai rintangan untuk menemukan mereka yang sudah lama terpisah namun kenangan lama membuatkan mereka masih mengingati antara satu sama lain.

Penonton juga boleh mengikuti perkembangan terkini Awesome TV melalui kesemua akaun media sosial saluran berkenaan.

SUMBER: mstar, nona

Post a Comment

0 Comments