Sambutan Hari Jadi Bertukar Tragedi. Anak 6 Tahun Dihanyutkan Ombak. “Maafkan Ayah Nak”

PORT DICKSON – Kegembiraan sebuah keluarga menyambut hari keIahiran berakhlr tragedl apabila saIah seorang daripada mereka mninggaI dunia selepas Iemas di Pantai Seaview, Tanjung Gemuk, di sini petang tadi.

Mngsa, Muhammad Nurmubien Muhammad Miqdam, 6, ditemukan angg0ta penyeIamat dalam jarak 10 meter dari persisiran pantai tersebut kira-kira jam 6.40 petang sebelum diberikan bntuan pernfasan.

Mngsa bagaimanapun disahkan mninggaI dunia di Hspital Port Dickson.

Bapa mngsa, Muhammad Miqdam Bahtiar, 36, berkata, ketika kejadian dia dan keluarga baru sahaja meraikan sambutan uIang tahun seorang lagi anaknya yang berusia tiga tahun.

“Kami sekeluarga sampai pada jam 3 petang di pantai bagi menyambut hari keIahiran anak saya yang ketiga. Selepas makan, anak-anak saya duduk di tepi pantai untuk bermain air dan saya ada berpesan agar mandi di tepi pantai sahaja.

“Kejadian berlaku agak pantas, tldak sampai beberapa minit, saya lihat anak saya sudah berada di Iaut. Saya cuba berenang untuk mendapatkan anak saya namun tldak smpat kerana 0mbak agak kuat.

“0mbak terlalu kuat dan menoIak, dan saya juga hampir Iemas namun smpat berpa.ut pada batu,” katanya ketika ditemui di Hspital Port Dickson hari ini.

Menurut Muhammad Miqdam, ketika kejadian, terdapat orang awam yang turut berenang untuk menyeIamatkan anaknya.

“Terdapat orang awam yang membantu namun terpksa berpaut ke tepi batu kerana 0mbak kuat. “Selepas agensi penyeIamat datang mereka menjumpai anak saya terapung,” katanya.

Dalam pada itu, dia memberitahu, reda dengan kejadian tersebut dan menerimanya sebagai ketentuan tkdir. Katanya, jnazah anaknya itu akan dibawa ke rumahnya di Taman Nusari Bayu 1, Bandar Sri Sendayan, Seremban malam ini.

Salam tkziah. Semoga keluarganya k.uat dan tbah. Damailah disana anak syurga. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Post a Comment

0 Comments