”Tali rafia ini sudah cukup kami mengerti betapa susah hidupnya” Pakaian Terakhir Arwah Mendatangkan Perasaan Hiba Ramai Orang

Bangi: Kisah piIu ini diceritakan oleh Mohd Zulhairi Zainol seorang krew Pertubuhan Amal Team Bangi.

Apa yang diceritakan amat menyntuh hati bila mana dia diberi berpeluang menguruskan jenazah seorang lelaki yang berkerja sebagai pembantu kedai yang meninggal dunia akibat serangan jantung.

Ini yang ditulis saudara Mohd Zulhairi Zainol dilaman faceb0oknya 

”Tali rafia ini sudah cukup kami mengerti betapa susahnya jenazah ini.

Arwh men1nggal kerana ser4ngan jntung dan berkerja sebagai pembantu kedai sahaja. Kami berkesempatan membantu urus mandi & kfankan arwh.

Segala apa yg kalian lihat semuanya adalah sumbangan kalian pada amal team, kerana sumbangan kalian lah kita dpt membantu jn4zah ini seperti kain k4fan dan lain2.

Akan dikbumikan ditanah Perkburan Islam Puchong, terima kasih semua volunteer yg dtg untuk sama2 membantu.

Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan m4ti."

Kami akan menguji kamu dengan kebrukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan. (QS. Surat Al Anbiya: 35).

Apa yang dik0ngsi saudara Mohd Zulhairi Zainol amat menyentuh hati begitulah kehidupan ada orang dikurniakan kesenangan dan ada orang di beri kesusahan sehingga akhir hanyatnya.

Semoga ini dapat memberi keinsafan buat semua bahawa tidak semua orang hidup senang kadang kadang sampai akhir hayatnya hidup dalam keadaan susah semoga r0h arwh tenang disana. Al fatihah.

sumber: imediaviral

Post a Comment

0 Comments