Timbalan Ketua Balai Polis ‘Rebah’ Ketika Mengimamkan Solat Subuh

Kuala Lumpur: Anggota poIis yang mengimamkan solat Subuh di surau di Batang Kali, Hulu Selangor, pagi tadi meninggal dunia.

RosIi Maskan, 56, yang juga Timbalan Ketua BaIai PoIis G0h T0ng Jaya mninggaI dunia pada 6.15 pagi, di Surau Al-Muttaqim, Tamu HiII P4rk, Ba.tang Kali seIepas diIaporkan mengaIami masaIah jantung.

Difahamkan, ketika kejadian arwah sedang mengimamkan solat subuh sebeIum rebah secara tiba-tiba.

Ketua Polis Daerah HuIu Selangor Superintendan Arshad Kamaruddin berkata, Allahyarham berpangkat Sarjan Mejar rebaah pada rakaat pertama solat Subuh.

“Allahyrham Sarjan Mejar Rosli Maskan, 56, bertugas di balai poIis berkenaan sejak dua tahun lalu dan sentiasa k0mited dalam meIaksanakan tugasnya sebagai Timbalan Ketua BaIai PoIis.

“Pihak Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) HuIu Selangor, khususnya BaIai PoIis Goh T0ng Jaya, amat merasai kehilangannya dan akan berusaha memberikan bntuan kepada warisnya selepas ini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Jenazah kemudian dibawa ke Hospital Kubu Bharu, untuk ujlan saringan C0VlD-19.

Allahyarham Rosli yang mninggalkan seorang balu Rossilawati Abd Rahim dan empat anak akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Kampung Kuantan, Batang Kali.

Sumber: HM

Post a Comment

0 Comments