Ustaz Ebit Lew Update Status Terkini | "Bahagia di hati bila kita berterima kasih pada Allah. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah"

"Bahagia di hati bila kita berterima kasih pada Allah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah"

Itulah status terkini Ebit lew di laman sosial facebooknya, lantaran itu membuat rasa senang kepada masyarakat apa segala maslahah berlaku sekarang.

Rata-rata netizen mendoakan ustaz Ebit dipermudah urusan, dan menyebut Alhamdulillah ustaz menunjukkan perasaan kekal tenang walaupun ia masih dalam penyiasatan polis.

Seorang lelaki sempat meninggalkan komen, "ustaz tulis Alhamdulillah 3 kali berapa ramai yang baca mudah ustaz dapat pahala, begitu jugalah semoga Allah permudahkan urusan ustaz"

Sementara itu ada juga meninggalkan komen "Bagi saya...ustaz adalah seorang insan yang paling bahaya...

Ya...bahaya dan ancaman bagi manusia yang bertopengkan kebaikan ..jawatan yang disandang...amanah yang patut dijalankan..tapi golongan munafik ni mmg akan rasa terancam...IF YOU ARE WALKING ON THE RIGHTEOUS PATH there will be a obstacles dan ujian xkkan berhenti ...dan they will shut you down..why?coz orang mcam ustaz bukan saja politicians terancam..termasuk lah pendakwah2 yang bertopengkan kapitalis atau satu entiti besar dibelakang mereka...the four horsemen..the game changer...so keep on walking in the name of Allah swt. Saya doakan ustaz sentiasa kuat seperti besi waja. Truskan"

Dalam pada itu seorang netizen lagi menulis "Betul. Saya pendukung kerja2 amal Ustaz Ebit dari beberapa tahun lalu. Andai pada akhirnya Ustaz Ebit bersalah melakukan jenayah tersebut, saya tetap tidakkan menghinanya atau memandang rendah padanya kerana diriku pun jauh dari sempurna. Takkan ku seronok dengan nasib orang. Saya tetap mengenang segala kebaikan Ustaz Ebit. Kalau Ustaz Ebit tidak bersalah, syukur Alhamdulillah

Panggilan Ustaz panggilan hormat saya terhadapnya. Biarlah dia dikatakan tidak layak digelar Ustaz"

Setakat ini biar pihak polis jalankan siasatan mereka, semoga perkara ini beralih seperti biasa, tiada permusuhan dan menggugat sesiapa.

Post a Comment

0 Comments